Periodisk sammanställning

Libredo redovisnings-tjänst

En periodisk sammanställning är en rapport som företag måste skicka till skatteverket om de har gjort transaktioner inom EU. Rapporten innehåller information om försäljning av varor och tjänster till företag i andra EU-länder.

Senast granskad
2023-08-08
av
Gevorg Simonyan

Vad är en periodisk sammanställning?

En periodisk sammanställning är en obligatorisk rapport som företag inom Europeiska Unionen (EU) måste tillhandahålla skattemyndigheterna, det vill säga skatteverket för svenska företag, för att rapportera sina inter-EU-transaktioner. Varje företag som utför affärsverksamhet över gränserna inom EU, det vill säga försäljning av varor och tjänster till företag baserade i andra EU-medlemsländer, har ansvaret att regelbundet sammanställa och skicka in denna rapport.

Vad innehåller en periodisk sammanställning?

Rapporten är tänkt att ge en detaljerad överblick över värdet och naturen av dessa transaktioner, vilket möjliggör korrekt övervakning av momsfri försäljning inom EU:s gränser och hjälper till att förhindra skattefusk. Periodiska sammanställningar inkluderar ofta information om datum, beskrivningar av varor eller tjänster, mottagande företags momsregistreringsnummer(VAT-nummer), och de totala beloppen för transaktionerna.

Granskat av

Gevorg Simonyan

VD och grundare

Gevorgs intresse för entreprenörskap tar sin början i barndomens drömmar i Armenien. Redan som liten drömde han om att driva eget företag och bli entreprenör. Under årens gång växte en passion fram inom honom, en passion för service, siffror och entreprenörskap. Med dessa drivkrafter som motivation grundade han, tillsammans med sin medgrundare Elias, redovisningsbyrån Libredo.

Libredo använder cookies för att förbättra upplevelsen och analysera användningen av hemsidan.